Fusion 360 downloaden vanaf de website

 

Ga naar de officiële website van Fusion 360.

Klik op de downloadknop en volg de instructies om het installatiebestand te downloaden.

Nadat het downloaden is voltooid, dubbelklik je op het installatiebestand om het installatieproces te starten.

Volg de aanwijzingen op het scherm om Fusion 360 op je computer te installeren.

 

Open Fusion 360 en maak een nieuw ontwerp 

 

Klik op "Create" in de werkbalk bovenaan het scherm.

Selecteer het type ontwerp dat je wilt maken, bijvoorbeeld "New Component" (Nieuw onderdeel) of "Create Sketch" (Nieuwe schets).

Kies het juiste oppervlak (''Plane''). Houdt hier rekening met de X,Y,Z assen. Selecteer hiervoor het X,Y platform. Het oppervlak van de machine is namelijk de X en Y as. De Z as is de hoogte regeling.   

Gebruik de beschikbare schetsgereedschappen, zoals lijnen, bogen en cirkels, om je ontwerp te maken. Zorg ervoor dat je nauwkeurig werkt en alle afmetingen en verhoudingen correct instelt.

Wanneer de sketch klaar is klik op ''Finish Sketch''

Klik op ''Extrude'' om van de 2D Sketch een 3D tekening te maken.

Voer de plaatdiktemaat in. In de meeste gevallen is het beste om ''New Component'' te selecteren (meer info over de verschillen tussen Components en Body's kan men vinden op de site van Fusion360)    

Manufacture werkplek  

Ga naar de ''Manufacture'' werkplek. Open daar de ''Tool Library" en importeer de Machinetoorts Library. Deze kan je downloaden van onze site. Download ook gelijk de ''Post Processor'' voor Fusion360

Klik met de rechtermuisknop op "Local" en klik vervolgens op ''Import libraries'' 
Open hier de gedownloade bestanden.  

Setup maken

Klik op "Cutting" en doorloop de instellingen van de setup. 

Selecteer een Tool. Dit is afhankelijk welke snij-tip je gaat gebruiken (45A,65A,85A) en welk materiaal je wilt gaan snijden. Een overzicht van de samenstelling kan je in de machinetoorts handleiding vinden.   

Bij de volgende tab kun je de contouren selecteren. 

Bij de derde tab kun je de snijhoogte instellen. In de meeste gevallen is dit 2mm. In de andere tabbladen kan je nog instellingen naar wens aanpassen. Klik op ok en de "Toolpath'' is gereed. 

In de simulator optie kun je de bewerking controleren. 

Ga nu naar de ''Post Process" om de g-code te genereren.

Selecteer de eerder gedownloade post processor. In het rechter gedeelte kun je onder andere de ''Pierce Delay'' (aantal seconden om door de plaat te piercen) en de ''Pierce Height'' (pierce hoogte = aantal millimeters minus de snijhoogte) aanpassen. De ''Probe offset'' is bepalend voor de speling die in de schakelaar zit van de Z-as. Deze kan je naar wens bijstellen mocht de snijhoogte niet overeenkomen met de ingestelde waarde. 

Geef het bestand de gewenste naam en klik op ''Post''. De g-code is nu klaar en kan in de Mach3 controller geopend worden.