Geen mooie gaten

Doordat er tijdens het snijden van gaten veel hitte in een kleine oppervlakte wordt gebracht kan het zijn dat een gat niet mooi word wanneer je deze met de standaard instellingen snijdt. Tevens moet de vlamboog snel van richting veranderen tijdens het snijden van de gaten, wat niet bevorderlijk is voor de snijkwaliteit.

Er wordt aangeraden om met de onderstaande punten rekening te houden tijdens het snijden van een gat. En zo nodig de instellingen hierop aan te passen.

  1. Wanneer mogelijk begin bij kleine gaten te snijden vanuit het midden van het gat. Dit kun je instellen in de ‘’Cam software’’ met de lead-in en lead-out.

  2. Een vuistregel is om gaten te snijden op 60% van de gangbare snijsnelheid. Houdt er rekening mee dat de THC controller hier anders op reageert. Lees hiervoor de pagina ‘’Toorts Hoogte Controller” of men kan tijdens het snijden van de gaten de THC stekker uit de besturingskast halen. Hierdoor is de THC controller uitgeschakeld. En zal de z-as niet bewegen tijdens het snijden.