Schuine kanten aan het werkstuk

 

Tijdens het plasmasnijden is de juiste snijhoogte van groot belang. Werk daarom zoveel mogelijk met de Toorts Hoogte Controller. Wanneer deze juist ingesteld is zal deze de toorts te allen tijde op de juiste snijhoogte houden. Hoe de THC controller werkt leest je op de pagina ‘’Toorts Hoogte Controller (THC)’’

Tevens is het van belang dat de juiste snijrichting gehanteerd word. De rechter kant van de vlamboog is het meest recht. Zorg er dus voor dat deze aan de kant van het werkstuk zit. Dus de binnen contouren tegen de klok in en buiten contouren met de klok mee snijden. Dit kan men instellen in de CAM software. Fusion360 pakt dit over het algemeen automatisch. In SheetCam kan je dit aanpassen tijdens het creëren van de operatie.

 

Wanneer mogelijk teken dan een radius bij elke hoek in plaats van een scherpe kant. Voor de vlamboog is het beter dat deze in een constante beweging de hoek om gaat. Wanneer hij in één keer scherp de hoek om moet kan het voorkomen dat de vlamboog niet mee komt. Er is een kans dat de snede schijn afloopt na deze hoek. Wanneer er perse een scherpe hoek aan moet kan je een loop instellen. Hierbij maakt de toorts een loop zodat hij een vloeiende beweging aanhoud.