Speling PROBE schakelaar bepalen

Hoe bepaal je de speling in de Probe schakelaar?

De eenvoudigste manier is om tijdens het creeren van je eerste g-code de standaard settings te gebruiken voor met een Pierce hoogte van 4 mm en een snijhoogte van 2 mm. 

Wanneer je de g-code ingeladen hebt in de Mach3 controller. Klik je in de controller op de knop Single Line. Hiermee speel je stapsgewijs per regel de g-code af door telkens op de Play knop te klikken.

Single Line en Play knoppen.

Let op! laat bij dit proces de plasmasnijder uitgeschakeld. 

De code die net voor code M3 zit is de Pierce hoogte. Je kunt nu met een vulplaat van 4 mm bekijken of dit daadwerkelijk 4 mm is. De volgende beweging van de z-as naar beneden is de snijhoogte. Deze zal dan 2 mm moeten bedragen. Wijkt deze af bepaal dan hoeveel deze afwijkt en dan heb je de Probe schakelaar speling bepaald. 

 

Een andere manier is door de z-as vlak boven het werkstuk te zetten. Om dit precies te doen kun je gebruik maken van een A4 papier. Deze leg je tussen het werkstuk en het toortsmondstuk en beweeg dit je heen en weer. Tegelijkertijd laat je de toorts zakken. Op het moment dat het bewegen van het A4 papier stroef gaat zal dat het punt zijn waarop de toorts het werkstuk raakt. Dit is het nulpunt. 

Zet de z-as op nul bij de werk coördinaten door op Z ZERO te klikken. Vervolgens laat je met de INCR MODE de z-as 0.10 mm zakken. Net zolang totdat het Led lampje van de PROBE ACTIVE begint te branden. De waarde van de z-as locatie is op dat moment de Probe schakelaar speling. 

INCREMENTS MODE en JOG INCREMENTS 

 

Z-as Probe schakelaar afwijking

 

Meer informatie over het verwerken van de speling in de software vindt je hier