Mach3 Pritec controller

De Mach3 controller is eigenlijk niks anders dan een g-code reader die de g-code commando's uiteindelijk kan omzetten naar bewegingen van de X,Y en Z-as.

Lees hier meer over de werkwijze en g-code. 

De mach3 controller software is hier bij ons te downloaden.

Stap 1. G-code openen

Nadat je met de CAD/CAM software een g-code hebt gecreëerd opent (icoon mapje) men deze in de Mach3 controller. De 2D tekening zal vervolgens in het rechter venster verschijnen en de g-code links. 

Stap 2. vrijgeven en startpositie bepalen

Wanneer je nu op de RESET button klikt wordt het system vrijgegeven. Vervolgens kun je met de pijltjes toetsen op het keyboard naar de gewenste startpositie (nulpunt). De startpositie waar vanuit de brander zal beginnen is altijd het nulpunt in de CAM tekening. Dus je bepaald je nulpunt al van te voren in het CAM-programma. 

Stap 3. nulpunt inschakelen en starten

Nadat je met de pijltjes toetsen de gewenste startpositie heeft bereikt klik je op ZERO ALL onder de blauwe X,Y,Z en A-as buttons. De coördinaten schakelen nu op nul. Klik vervolgens op REGEN (regenerate) onder de 2D tekening. Het systeem loopt alles even na en weet nu waar zijn positie is. Wanneer je vervolgens op de PLAY button klikt zal het programma zich afspelen. Raadzaam is om dit eerst even te simuleren door de plasmasnijder uitgeschakeld te laten. 

Bekijk hier instructie video's over dit proces.